Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

Етерично масло тамян превъзхожда ефективността на химиотерапия при унищожаване на ракови клетки

октомври11/ 2019

Етерично масло тамян приготвя чрез парна дестилация на дървесна смола Boswellia Carteri. Много ароматерапевти и природни лечители от целия свят използват това невероятно етерично масло за лечението на множество здравословни проблеми.

То може да бъде много полезно в работата с възпаление, инфекция и преждевременно стареене.

В допълнение към това, то също така успокоява храносмилателната система, подобрява имунната система и подобрява психическото здраве

.

Докато всичко това звучи впечатляващо, най-доброто тепърва предстои. Едно скорошно проучване установи, че тамянът може да бъде по-ефективен от химиотерапия, тъй като не предизвиква никакви странични ефекти, не разрушава здравите тъкани или клетки и е в състояние да убива раковите клетки, които са резистентни на химиотерапия.

Тамянът – мощен рак борец

Според проучване, проведено в Университета на Leicester (UK), тамяновото масло съдържа химично съединение, наречено ацетил-11-кето-бета-бозвелова киселина (AKBA), която има способността да унищожава раковите клетки. Изследователите казват, че може да бъде много полезна при лечението на рак на простатата , яйчниците, гърдата и дебелото черво.

Те също така добавят, че ACBA дори може да бъде ефективна при лечението на крайния етап на рак на яйчниците , което е изключително трудно да се лекува.

Освен това, проучването показва също, че тамянът може да унищожи ракови клетки, които не се влияят от химиотерапия. Докато учените отбелязват, че е налице необходимост от допълнителни изследвания, които да потвърждават тези невероятни резултати, те също така заявяват, че използването на тамяново масло за борба с рака изглежда много обещаващо .

Как да използвате етерично масло от тамян? 
За локално приложение се препоръчва да се разреди етерично масло тамян с масло-база, като например кокосово масло или масло от жожоба. Друг вариант – да го добавите към дифузера за насърчаване на чувство за спокойствие и лекота и при проблеми с дишането.

Въпреки, че тамянът не предизвиква странични ефекти, но бременни жени трябва да избягват използването му, тъй като има силни менструационно симулиращи и стягащи свойства.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...