Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

Давах безумни пари за обезболяващи, но това не беше нищо в сравнение с менструалните болки. С това масло направо се родих

октомври11/ 2019

Маслото от мащерка според изследванията дългосрочно влияе на менструални болки при жените. Доказано е, че маслото всъщност не действа само в болкоуспокояващия момент, но и в дългосрочен план засяга и решава и самата причина за възникване на болките. В проучването са участвали жени, които имат много болезнена менструация и са на различни години. Те са били разделени в три групи, като на едните им е дадено хапче срещу болки, на втората група масло от мащерка, а докато на третата, само пласебо хапче.

Резултатите са хапчетата против болки само моментално намалчват болките, докато маслото от мащерка влияе на намаляването на болките и следващите пъти.

Мащерка е известна със своите антисептични и антиоксидантни съставки и въпреки многобройните витамини и минерали в нея, съдържа и тимол, който е доста мощен антисептик и антибиотик.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...