Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, октомври 20, 2019

Пет чудеса ще се случат, ако стоите в тази поза без усилие всеки ден

септември30/ 2019

Това златно правило трябва да се приема като навик. Вечерта, в края на един изтощителен ден, вие трябва да отидете на стената, повдигнете краката си и да прекара 10 до 15 минути в това положение. Няма допълнителни приспособления, само краката и стената. Това е желателно всеки ден.

Малко по-надолу ще видите видео, показващо как правилно да заеме поза свещ . Упражнението е много лесно, достъпно за всички, без значение на каква възраст сте! Аз правя това вече няколко месеца, ще ви кажа малко за резултата, който дава това просто упражнение.

Имам склонност към отичане на краката, които бързо се уморяват. Намирането на удобни обувки е доста трудно, поради увеличените кости на краката. Целият ден прекарвам по време на работа пред компютъра, а вечер се чувствам напълно разбита: Ако не можете да работите, или да се разходите след работа, ако чувствате тялото си като чуждо, поради продължително заседяване, чувство на тежест в главата и ужасна летаргия.

Когато разбрах за това упражнение, разбира се, имаше любопитство: Как така „да не правиш нищо“, само си облегната на стената и се наслждаваш на терапевтична процедура за цялото тяло? Това не може да бъде! Оказа се, че тази елементарна йога поза е наистина способна на магия!

Заслужава да се задържите в тази поза поне 5 минути, сякаш се раждате отново. Преминава умората, тялото се съживява и оздравява, главата се  избистря. Благодарение на това статично зареждане можете все още да имате много неща, които да правите вечер, тялото се вкарва в тонус, краката се чувстват леки. Аз съм доволна от ефекта!

Защо е толкова полезно да вдигате краката си на стената? През деня нашето тяло е постоянно в изправено положение, най-вредното е да седнем. Благодарение на тази достъпна поза тялото ще заеме позиция, противоположна на обичайната.

Предимствата на този проста обърната поза са големи: Тялото се възстановява бързо, почива, облекчава се напрежението на гърба и от „тежките крака“, подобрява притока на кръв, вие като че ли се „зареждате“, докато си лежите, защото сърцето трябва да работи по-усилено, за да изпомпва кръвта до краката.

Предотвратяване на разширените вени

Вижте как да направите това лесно упражнение. 

Също така, хубавото момиче ще покаже как можете леко да разтягате мускулите на краката си, докато сте на стената. Много полезно, изключително просто!

Тази поза със спокойствие може да се нарече най-мощното предпазване от разширени вени . По време на прилагането му се подобрява венозният излив, отокът на краката изчезва и усещането за умора изчезва. Освен това, тя облекчава страданията на онези, които вече знаят каква болката, когато има болни вени.

КАК ПРАВИЛНО ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ ПОЗАТА „ОГЪНАТА СВЕЩ“

В йогата тази проста асана се нарича Випарита Карани. Смята се, че когато човек стои на крака, той остарява, а в обърната поза всички процеси на тялото се връщат и то се подмладява. Максималната полза ще бъде, ако сте в тази поза в мълчание .

Легнете на гърба си, бедрата трябва да са на около 30 см от стената. Наведете коленете си, поставете краката си на стената. Уверете се, че бедрата са под прав ъгъл спрямо стената.

Изправете краката си, опрете ги на стената с цялата повърхност, поддържайте коленете си изправени, отпуснете краката си. Кой би помислил, че  предотвратяването на разширени вени е толкова просто.
Поставете възглавница под главата си, тя трябва да бъде много удобна. Затворете очи и дишайте дълбоко. Поставете едната си ръка на стомаха, а другата – на сърцето си.
[достъпна йога поза]

Осъзнайте дишането си, вдишвайте на 2, издишвайте на 4. Опитайте се да спрете вътрешния диалог в себе си, да успокоите мислите си, да чувате само дишането си.

Този елемент е особено важен за тези, които често изпитват стрес на работното място, чувстват се неспокойни, имат безсъние. Спокойното съзнателно дишане в обърната поза ще излекува нервната система, ще даде усещане за баланс.

Ако е трудно да дишате свободно и сте изяснени от външни мисли, използвайте моя метод. Когато смятате, че започвате да се разсейвате, обърнете очите си, предпочитано по посока на часовниковата стрелка. Лесно е да се направи със затворени очи. Това движение на очите спомага за възстановяване на концентрацията и ви насочва към съзнателно състояние, в което е по-лесно да контролирате дишането и това, което правите.

Ротацията на очите също помага да се концентрирате в обикновения живот, да се справяте с раздразнение, гняв, нетърпение и стрес, има кратък отрезвяващ ефект.

Задръжте в тази асана за 10-15 минути. Внимателно махнете краката си от стената, легнете малко, обърнете се надясно и се изправете от пода.

Тази поза подобрява паметта, защото кръвоснабдяването на мозъка се увеличава, когато се извършва. Също така се стимулира щитовидната жлеза и други ендокринни жлези, тъй като те се измиват с прясна кръв . Както вече казахме, това е най-добрата превенция на разширените вени  . При редовното изпълнение на тази позиция, стареенето се забавя, бръчките се изглаждат и появата на кожата се подобрява. Също така забележимо подобрява храносмилателния процес!

Положението на огъналата свещ е наистина хубаво. Дори мисленето за този процес е приятно, а не нещо, което трябва да направите: тялото е напълно спокойно и отпочива, усещанията са неизразимо красиви, изпълнени с отмора. Сигурна съм, че ще искате да напишете коментар с благодарност, ако се опитате да направите упражнението поне веднъж! Желая ви добро здраве и спокойна лекота!

Video Playback Not Supported

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...