Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 23, 2019

Всяка година по това време си замразявам, защото този плод може да издържи дори година във фризера

септември10/ 2019

По-здравословни са от ябълките и съдържа повече витамин С от лимона, помага за борба с депресията и облекчават глада, избор номер 1 за здрава кожа и отлична визия – всичко това не е хранене с 10 различни ястия или дори колекция от плодове и зеленчуци. А просто райска ябълка – това е истински витаминен коктейл, който добавя доста различен вкус, а на тялото дава – сила и енергия. Изглежда, че човечеството е наясно с ярко оранжевия плод, но още някак си не се е пречупил да го употребява толкова често.

райска ябълка

Знаете ли, че Райската ябълка също може да бъде замразена ? За мнозина това беше откритие.

 Но защо не? В края на краищата ние замразяваме разнообразие от зеленчуци и плодове за зимата. Тя не трябва да бъде изключение. 

 

Защо да замразяваме райската ябълка

райска ябълка

Това е логичен отговор на този въпрос – как да запазя зрели плодове за дълъг период от време. Да, сезонът на ябълката е много бърз: току-що се появи на рафтовете и е вече последната партида. И трябва да почакате още една година, докато ярките плодове пак направят животът ви по-сладък.

райска ябълка

Но замразяването на ябълка не е само поради тази причина.

Ако все още не е имал време да се развие напълно плодът, трудно ще можете да го консумирате. Това се дължи на наличието на танин. В допълнение към характерния му вкус, той може да предизвика и разстрои стомаха.

райска ябълка

Танин – вещество от растителен произход. Веднъж в стомаха, то се натрупва и не се усвоява. Поради това са възможни различни проблеми с храносмилането . Но по време на замразяване танинът напълно изчезва. Следователно, Райската ябълка става по-сладка и полезна.

 

3 начина за замразяване ябълка

райска ябълка

Така че, решихте как ще се отървете от танините. Но как да замразите Райската ябълка: цели, нарязани или на пюре? Изненадващо, можете да изберете всеки от горните методи.

Замръзете целия плод. Измийте плодовете и ги изсушете с хартиени кърпи. Те трябва да са сухи, в противен случай капчиците на повърхността ще се трансформират в кристали, които ще повредят плодовете. Опаковайте всеки плод в пликче и го изпратете във фризера за 12 часа.
райска ябълка
Замразяване на резени. Разделете всеки плод на 6 парчета, отстранете семената. Покрийте дъното на контейнера за храни с целофан и поставете филиите отгоре. Затворете капака, но не прекалено стегнато. Поставете в хладилника за 12 часа.
райска ябълка
Замразете на пюре. Измийте ябълката, нарежете на половина, отстранете костилките. Използвайки лъжица, отстранете пулпата и я превърнете в пюре с блендер. Замразете пюрето във форма или обикновени пластмасови чашки. 
райска ябълка

Първият метод е подходящ за случая, ако просто искате да се отървете от усещането за горчивина в устата, когато ядете плода. Вторият ще бъде перфектен, ако искате творчески сладкиши. Е, третият е подходящ за приготвяне на сладък пълнеж от каша или лек десерт.

 

Колко дълго можете да съхранявате замразени плодове

райска ябълка

Спазвайки температурния режим -18 ° С, смело съхранявайте замразените сладки плодове до една година . За да размразите, достатъчно е да се съхранява при стайна температура в продължение на 2-3 часа. Алтернативен начин е опаковката да бъде поставена в съд с топла вода.

Смесете размразената райска ябълка с кремообразно сирене или кисело мляко, сладолед или пудинг. Вкусът е просто невероятен. Да, можете дори да добавите плодове в зеленчукови салати. Те стават още по-полезни и по-оригинални. 

Ако статията ви е харесала, можете да я споделите с приятелите си!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...