Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 23, 2019

Аспирин, поставен в шампоана се бори и с пърхота

септември08/ 2019

Сред причините за поява на досадния пърхот са използване на неподходящ шампоан, боядисване на косата, проблеми с храносмилателната система и лоша диета. Преди да преминете към лечението му, първо трябва да определите дали става дума за сух или мазен пърхот.

Сухият възниква вследствие на понижена активност на себумните жлези. Кожата на главата е суха, а косата ви – склонна към цъфтеж и накъсване.

Мазният пърхот се проявява предимно през пубертета, придавайки неприятен отблясък на косата и скалпа. При лечението на пърхота обикновено се препоръчва специализиран шампоан от аптеката. Комбинирайте го с промяна в хранителните си навици – добавете повече кисело мляко (влияе добре на епидермиса), бобови култури, пълнозърнест хляб, риба, яйца, плодове и зеленчуци. 

Ефикасна съставка срещу пърхот е аспиринът. Две хапчета се стриват на фин прах и се добавят към обичайната доза шампоан, нужна за едно измиване. Сместа се втрива добре в скалпа и се оставя да действа около 5 минути, след което се отмива. Сода бикарбонат е друга мощно средство против пърхот. Косата се навлажнява и содата се втрива внимателно в скалпа за няколко минути.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...