Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 23, 2019

Ако видите по зъбите си такъв проблем, не губете време, а започнете да се борите с проблема

септември11/ 2019

Редовната грижа за здравето включва и редовното миене на зъбите. Ако видите, че основата на зъба се оголва,е необходимо да започнете лечение на секундата.

Това води не само до неприятни усещания, но и до навлизане на бактерии, които разрушават зъбите.

Какви са причините за оголване на венците и проблемите, до които могат да доведат.

 

Оголените шийки и корен на зъба причиняват кариес и инфекции.

Ето няколко лесни за прилагане естествени рецепти, които ще помогнат да се справите с проблема ефективно.

 

1. Сусамово масло

Сусамовото масло може да се бори с натрупването на бактерии, затова е препоръчително да изплаквате зъбите си със сусамово масло. Вземете 1 чаена лъжичка масло и изплакнете зъбите си за 2-5 минути. Вашите венци ще бъдат здрави.

 

2. Зелен чай

Ако редовно пиете една чаша топъл зелен чай, ще убиете бактериите, които причиняват инфекции.

 

3. Алое вера

Всички знаем за ползите от алое вера. Ако използвате алое гел като вода за уста или при почистването на зъбите, ще предотвратите по-нататъшното разпространение на инфекции по венците.

 

4. Евкалиптово масло

Това масло има защитни свойства, които помагат за справяне с раздразнените венци. То е много ефективно при убиването на бактериите в устата и може да го използвате като вода за уста и след това да изплакнете с вода.

 

5. Кокосово масло

Нанесете маслото директно върху венците и го използвайте под формата на паста, като добавите малко сода. Това ще помогне на вашите венци да бъдат силни и да премахнете инфекциите и бактериите.

 

6. Бял равнец

Той има стягащи и антисептични свойства, които предотвратяват увреждането на венците. Плакнете зъбите си с отвара от равнец веднъж на ден и венците ви ще бъдат здрави.

Всичко, което трябва да направите при оголени зъби, е внимателно да подходите към грижата за устната кухина и да се възползвате от рецептите по-горе, което би трябвало да помогне за справяне с проблема. Но ако не успеете в това, би било по-правилно да се обърнете за помощ към зъболекар, който ще ви предостави специализирана помощ и съвети. Обърнете внимание на здравето на вашите зъби. Споделете тази публикация с приятелите си.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...