Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, ноември 18, 2018

10 симптоми на рак, които всички игнорираме – Увеличени лимфни възли под мишниците или слабините, Задъхване, Болки в корема или…

август16/ 2018

Откриването на ранните симптоми е най-добрия начин да се лекува тази лоша болест.

Някои от симптомите могат да бъдат доста ясни, но голяма част от мъжете, както и жените пренебрегват.

Вижте които са 10- те най-често срещани симптоми на рака:

1 Задъхване

Един от първите признаци за рак на белия дробите е задъхване. Честата погрешна диагноза, която хората сами си поставят е, че имат астма.

2 Хронична кашлица и болки в гърдите

Няколко вида рак, включително левкемията и рак на белите дробове, предизвикват появата на симптоми като кашлица или бронхит. Един от начините, по които можете да познаете разликата е дали проблема е постоянен или изчезва от време на време. Ако имате постоянна кашлица или болка, задължително направете изследвания.

3 Чести инфекции

Честите инфекции са симптоми на левкемията, т.е. в кръвта ни започва производството на ненормално количество от белите кръвни съдове и не могат ефективно да се борят с инфекцията. Левкемията често се открива при възрастните хора дори тогава, когато пациентът се оплаква от чести появи на температура и грипоподобни симптоми.

4 Трудности при преглъщане

Трудности при преглъщане често е симптом свързан с рака на гърлото или един от първите симптоми на рак на белите дробове.

5.

Увеличени лимфни възли под мишниците или слабините

Увеличените лимфни жлези показват промяна в лимфната система, която може да бъде признак на рак. Безболезнената бучка под мишниците често предвещава рак на гърдата, докато грутката на слабините и врата, може да се позовава на ранен признак на левкемия.

6 Прекалена поява на синини

Този симптом може да бъде показател за някои необичайни дейности на червените кръвни телца, което от своя страна често се позовава на левкемията. Създаване на синини на странни места, като пръстите и дланите и червени петна по лицето, шията, гърдите са симптоми, които не бива да се пренебрегват.

7 Болки в корема или таза

Сама по себе си, болката в таза може да засяга доста неща. Това е чест симптом на кисти на яйчниците, така че този знак често се игнорира, а не бива.

8 Ректално кървене

Един от първите симптоми на рак на дебелото черво е ректалното кървене или кръв в изпражненията. В случай, че забележите тези симптоми трябва незабавно да се обърнете към вашия лекар.

9 Загубата на тегло

Ако забележите, че килограмите се топят, а вие не сте направили никакви промяна в диетата или начина на живот необходимо е да се запитате защо е така. Загубата на тегло е ранен признак на рак на дебелото черво и съща засяга апетита и способността на организма да се освободи от „отпадъци“.

10 Промени в ноктите

Промените на ноктите могат да бъдат симптом на различни видове рак. Кафявите или черни черти и точки под ноктите показват рак на кожата. Пожълтялите нокти могат да бъдат знак, че черният дроб не функционира правилно, а това е симптом на рак на черния дроб. 

Направете си прегледи още днес и се отървете от съмненията!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...